PDA

View Full Version : core newb


techno
2005.11.21, 07:39 PM
now i need to figgure out how to add length to the usb cable i have the one that has the power usb an usb that plugs in to the laptop and one to the core unit

im tempted to get the powered usb hub and an extention to give it some reach any one have a simular set up?

also i noticed the strengthof the signal for the transponder went down with the life of my battery on the lap top.
but the 2 usb plug idea works great.

also to add pics to the program how is that done?

briankstan
2005.11.21, 07:53 PM
check out my review Core Review (http://www.saltlakemini-z.com/Core_Review.html)

it has lots of info. should be everything you need.

I did end up buying a 10ft. usb extension for mine, and I haven't had any problem with it loosing signal, you will want to buy a good one, I got the Monster cable ones.

techno
2005.11.21, 08:02 PM
check out my review Core Review (http://www.saltlakemini-z.com/Core_Review.html)

it has lots of info. should be everything you need.

I did end up buying a 10ft. usb extension for mine, and I haven't had any problem with it loosing signal, you will want to buy a good one, I got the Monster cable ones.
again you da man!!! :D :cool:

briankstan
2005.11.21, 08:07 PM
do you have 2 wide L rcp tracks, if you do you need to run the How Fast Are You Time trials.

check out www.howfastareyou.com (http://howfastareyou.com) for all the details. Compare your times againts other from around the country.

arch2b
2005.11.21, 08:16 PM
check out my review Core Review (http://www.saltlakemini-z.com/Core_Review.html)

it has lots of info. should be everything you need.

I did end up buying a 10ft. usb extension for mine, and I haven't had any problem with it loosing signal, you will want to buy a good one, I got the Monster cable ones.
there is a company that makes an extension/adapter that allows you to run whatever length cat5e cable inbetween as an extension cord.... i have been meanign to ask core if these will work so that i can relocate the loop to the other side of the room. i'll have to find a link to the kit...

briankstan
2005.11.21, 08:18 PM
there is a company that makes an extension/adapter that allows you to run whatever length cat5e cable inbetween as an extension cord.... i have been meanign to ask core if these will work so that i can relocate the loop to the other side of the room. i'll have to find a link to the kit...


let me know what you find out. I would be interested in it also.

arch2b
2005.11.21, 08:18 PM
there is a company that makes an extension/adapter that allows you to run whatever length cat5e cable inbetween as an extension cord.... i have been meanign to ask core if these will work so that i can relocate the loop to the other side of the room. i'll have to find a link to the kit...


here (http://www.cablestogo.com/product.asp?cat_id=1512&sku=39993) is an example

techno
2005.11.21, 08:22 PM
here (http://www.cablestogo.com/product.asp?cat_id=1512&sku=39993) is an example
well im going to get the powered 4 port usb hub so i will hopefully only need one 10ft extention ill let you know if that works on my end

briankstan
2005.11.21, 08:39 PM
I have been using mine with a 10ft. extension just powered from 1 usb terminal off of my lap top. I haven't even had to plug in the additional usb power supply

briankstan
2005.11.21, 08:40 PM
here (http://www.cablestogo.com/product.asp?cat_id=1512&sku=39993) is an example

this is nice, thought very expensive.

arch2b
2005.11.21, 10:27 PM
i started a new thread (http://mini-zracer.com/forums/showthread.php?t=19914) so as to not hijack techno's anymore than i have :o

techno
2005.11.27, 04:55 PM
Grrr spent almost all the weekend getting somee old computers together one for the track set up and one for the kids the oldest got a new computer my new one needss to go back and the lap top is the only thing going on line till i get the main fixed

after setting up 2 puters and trying core on them only to find out that you cant run them on the old usb i have tried everything till im blue in the face i guess ill have to get a usb expansion card that has usb2.0

xp kept saying that it was a serial usb device do i just need the driver or do i just need to go get the card ? i cant find the driver anywhere for that so i will assume is a usb2.0

rlc77
2005.12.14, 07:06 AM
techno,

I ordered a Core System last night and was wondering how long it took for you to get yours. It's a Christmas gift from my Mom. She's number 1 in my book..... :D

Anyway, I'm just curious how long I'm going to have to wait.

Thanks

techno
2005.12.14, 02:07 PM
techno,

I ordered a Core System last night and was wondering how long it took for you to get yours. It's a Christmas gift from my Mom. She's number 1 in my book..... :D

Anyway, I'm just curious how long I'm going to have to wait.

Thanks
i wished i could ans.that but i got mine from zrc im sure he wil get it out soon everyone wants core for x-mas lol