PDA

View Full Version : rolling problem with monster


boohoo
2009.01.18, 03:20 PM
i seem to have a problem when i throttle the truck moves fine but when i let go of the throttle the rear wheels lock up ive tried different pinions to no avail iam using the alloy rear gearbox with the standard side plate i ive greased up the inside of the gearbox just to try that still doing it any idea`s heres a pic of the gearbox

http://i252.photobucket.com/albums/hh14/boohoo_2008/DSC00011.jpg

MINIz guy11
2009.01.18, 04:33 PM
I believe it may be a problem in the GPM unit itself. I'm having the same problems with my Overland, and cannot figure out the problem.

boohoo
2009.01.18, 05:12 PM
ive got the gpm rear end on my overland aswell and it seems to be better than this one. it just seems to be binding quite abit no matter what i do

MINIz guy11
2009.01.18, 06:12 PM
Well, I went back to my Overland and tried a few things out.

What motor are you running on the Monster? I went from an Atomic BB can to a stock Kyosho motor and I got much less rolling resistance.

boohoo
2009.01.18, 06:23 PM
i changed from a custom motor to an atomic stock the same thing was happening with the other motor aswell will try the standard motor tomorrow and see what happens thanks for that

mk2kompressor
2009.01.19, 04:03 AM
i could have a peek when you get the fets done if you like

boohoo
2009.01.19, 12:15 PM
i could have a peek when you get the fets done if you like
that would be great. all contact you in a couple of day`s about it