PDA

View Full Version : Setting up a reshuffle


hrdrvr
2009.11.19, 02:10 PM
Id like to know the proper steps to take to set up a reshuffle after the second round of qualifying. Ive accidentally figured it out a few times, but Id like to know how to do it on purpose. :D

Thanks for your help!

zround
2009.11.19, 03:28 PM
There are three differents race format

- Heat and Mains: Racers are grouped depending on their ranking(*). There isn't resort on this format. Only staring grid order is changed based on the "Start Order" property.

- PN Racing. It's based on the PNRWC rules. I think this is what you want.

The Heats are configured based on the racer's ranking(*). The race tree holds two "Qualifying Heats" nodes, the first one has the first two rounds, the last one has the third round.

28533


After the two first rounds are run you can see the sort by clicking on the first "Qualifying Heats" node. The "Generate Heats" button will be enabled.

28534


The Heats will be resorted and Round 3 can go.

28535


- Heat, Semifinal & Final: There is no resort on Heats, the difference is how the Mains are sorted. You can see the details in ZRound Quick Start Guide (http://www.zround.com/request.php?12)

(*) You always can put a racer on any heat by editing the inscription properties

I hope this helps. Regards.

Jesús
--------
http://www.zround.com

hrdrvr
2009.11.20, 10:26 AM
I always set it up with PNRacing as the format. It only shows however many heats I input, but there is no reshuffle during the night. It would just be one tree, with three rounds in it. Im going to run out to the counter CPU and verify this though :D

FWIW, Im using the 1.7.5 version. This is the latest right?

zround
2009.11.20, 10:49 AM
I always set it up with PNRacing as the format. It only shows however many heats I input, but there is no reshuffle during the night. It would just be one tree, with three rounds in it. Im going to run out to the counter CPU and verify this though :D

FWIW, Im using the 1.7.5 version. This is the latest right?

With "PN Racing" format the race tree must have the two "Qualifying nodes" after the Heats are generated as you can see on the first image in the previous message. Your version is ok and must work as explained.

The latest release is 1.8.4 and 1.8.5 is comming soon ... Here you have the changes from 1.7.5 (reverse order):

1.8.5

ZRound: Automactic classification reading (every X minutes). Only for Le Mans start mode races (not training Minor translation issues solved ZRound Manager: If a racer has not frequencies defined, he will be excluded from the conflict searching routine (i.e. 2.4GHz systems>

1.8.4
ZRound Manager: Classification field is shown in Mains only for multi-round mains when other than the best are used for sorting ZRound Manager: New "reports" option menu allows to generate heat/main sheets, classification results and racer registration ZRound Manager: New "File/Open race folder" allows to open the windows explorer on the race directory where data, settings,log and html output are saved ZRound Manager: Heat and Main Sheet report can be generated as HTML on default browser ZViewer: You can choose which columns to show on the monitor view.

1.8.3
First detection on Le Mans start mode can be configured to count the lap Duration in laps can be forced to continue the race until all racers complete the lap count stablished ZRound Manager: New button to apply pump up even if not all rounds are completed Track Designer: w-oval kit is added to the "stock" menu language files included

1.8.2
AMB connection light indicator is switched on/off properly
Detection are registered from AMB connection until the race is started (the message car not registered is shown on the log)

1.8.1
AMBrc protocol supported(serial port) Slot rotation works based on the series count in Slot Mode. You must setup the series by heat as the slot count of your track

1.7.6
ZRound uses DirectSound for overlapping sounds Boost graphics output performance (monitor & raceplay) ZRound allows racers to set his own training time (see racer registration form). Only works when system training time is 0 ZViewer supports multi-language user interface

hrdrvr
2009.11.21, 07:28 AM
Thanks a ton! I got it to work last night perfectly. Ive alwaays thought some steps in ZRound were a little tricky to figure out, and this is one of thos equirks. Youve ot to have the right thing highlighted to get it to work, its just not the sequencing of following steps. Ive always said though, once you know how somehting works, its simple to execute :D

zround
2009.11.21, 11:03 AM
I must say you are right about the "tricky" ways :o ... but it's also simpe to work with finally ... I hope.:D

Jesús
-------
http://www.zround.com