PDA

View Full Version : steering error


syafiq
2010.06.06, 01:24 AM
when my car turn left it has more respond than turn right and when i let go the front tyre did not complete go straight. i already adjust the steering trim but still no different. can anyone tell me what wrong with my car.

ub0211042
2010.06.06, 02:30 AM
when my car turn left it has more respond than turn right and when i let go the front tyre did not complete go straight. i already adjust the steering trim but still no different. can anyone tell me what wrong with my car.

ur using AM, AD band or 2.4G?

syafiq
2010.06.06, 05:01 AM
i think it was an AM. not really sure because i using old version.

ub0211042
2010.06.06, 11:11 PM
i think it was an AM. not really sure because i using old version.

there's a steering trip port on top of the PCB which is silver color, try turning it

hpgod
2010.06.07, 11:46 AM
If the car has been used on rcp for awhile you need to pull the top cover off and removed the dust ball acting as limiter in hte servo gear compartment.)

once out give the compartment a cleaning with compressed air to get the loose partical out

I need to due this ~ every 10 hours of running on my 03s.

herman
2010.06.08, 02:40 AM
almost given up on the awd... even mine doesn't track straight...
bit lazy and haven't got the time to really check it out...

seems like this problem is quite inherent in the awd... eventually i feel it's bound to pop up...

if you look on the threads there are a number of posts stating the same problem... click below

steering not centering (http://mini-zracer.com/forums/showthread.php?t=25077)

car not running straight (http://mini-zracer.com/forums/showthread.php?t=33181)

Struggling with my awd, canīt seem to get it right (http://mini-zracer.com/forums/showthread.php?t=27941)

hope you get it sorted out... good luck and hope this helps... :D

syafiq
2010.07.12, 12:54 AM
there's a steering trip port on top of the PCB which is silver color, try turning it

it didn't help. it seem that the steering trip port already adjusted to the right.
to be precise i tell you the symptom that my car having. the steering vibrate really strong. when i mean "really strong" it mean it vibrate along with my front tyre. my front tyre almost look like it shivering because of cold. other than that it just like i post before it doesn't run straight.

cowboysir
2010.07.12, 01:19 AM
sounds like you have an AM board that has a 'glitching" servo pot.

There is a good thread around here about how to improve the perfomance of your AM board.

http://mini-zracer.com/forums/showthread.php?t=31699

Read that and see if it gives you ideas on how to improve your pot and motors centering.;)