PDA

View Full Version : Enable / disable chase mode


NoBrainer
2012.01.08, 09:48 AM
I got two MR-03 with chase mode (tiki-tiki) and two others without chase mode.
I got a KT-18 and a EX-5UR transmitter.
I have checked the EX-5UR and all have 100% on throttle and 70% rewerse.
They all use CTP 70T motors and the same TRP 900mAh batteries.
I have the same setup on the electronics of each car. Since I like that setup that Rune uses.
All cars have 10-11T piniona and 53T spur (64 pitch)

Three of the cars work just "perfect", but one chase mode car don't have any punch at the start. It seems like it goes as fast as the other ones, but uses "long" time to get to top speed. I have double check that it's the same with the KT-18. Just to be sure it's not the EX-5UR.

I have read the PDF for Chase Mode software from Kyosho and that onlys says how to enable different types of chase mode. But it don't say how to disable it.
I know the car is supposed to have it disable from the fabric, but I know that sometimes it don't.

So I think I need to know how to check if chase mode is enable or not on the last car that I am having some problems with.
Or could it be something else?

Rune
2012.01.08, 10:53 AM
You switch it on with the pairing button I think. Press and hold. I would guess you switch it off when you push and hold the pairing button again.

Never tried, but you can give it a shot:)

NoBrainer
2012.01.08, 03:56 PM
How do I know if it's enable or not then?

Rune
2012.01.09, 05:11 PM
Have you tried the Chase mode manager software?
http://www.kyosho.com/jpn/support/instructionmanual/mini-z/img/tikitiki/ChaseMode_Manager.exe

If the directlink does not work, go here and scroll down.
http://www.kyosho.com/eng/support/instructionmanual/mini-z/miniz_racer.html

NoBrainer
2012.01.09, 05:40 PM
yep

http://i427.photobucket.com/albums/pp356/NoBrainerNoN/RC-miniz/chase_mode_setup.png

This software don't give you the possibility to turn it off.

NoBrainer
2012.01.11, 01:35 PM
Swapped out the motor aswell, still det same.
Must be the board. Can't see anything else that's different.

Still haven't gotten the answer for how to turn off chase mode, but I have the same settings on two cars and still this very hugh difference.

FET's??

josyskunk
2012.01.11, 02:25 PM
To turn on, Press and hold the pair button when the car is on.
To turn off, Press and hold the pair button again when the car is on.

I tried and it works

NoBrainer
2012.01.11, 02:47 PM
To turn on, Press and hold the pair button when the car is on.
To turn off, Press and hold the pair button again when the car is on.

I tried and it works

GOOD DA**!

Now it works like charm.
Thanks.

If somebody (Rune!) all ready wrote that solution, I do appologize for not reading well enough.

Just a note. The light will go off when you have changed the mode. Just so you know.
You don't have to turn the car on or off.