Mini-Z, Kyosho Mini-Z Racer, MR-03, MR-02, MA-010, Forums, News, Pictures, Parts, and Shop - Mini-ZRacer.com
Forums, Mini-Z, MiniZ, Kyosho Mini-Z, Kyosho MiniZ, Kyosho Mini-Z Racer
Mini-Z Hop-Ups, Mini-Z Parts, MiniZ Hop-Ups, MiniZ Parts, Kyosho Mini-Z Hop-Ups, Kyosho Mini-Z Parts, Kyosho MiniZ Hop-Ups, Kyosho MiniZ Parts, Kyosho Mini-Z Racer Hop-Ups, Racer Kyosho Mini-Z Parts
Old 2010.02.04, 07:41 AM   #1
klims
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 13
02m Transmitter Irregularities

I've been trying to fine tune my 02m but am having the most annoying little issue/glitch.

When pressing the trigger on my transmitter (stock) the car will start forward then for a moment reverse. It only happens when the transmitter is pressed from the neutral position for the first time. So if I take off and drive around for a while without taking my finger off the trigger its ok, but the initial squeeze of the trigger will send the car into reverse for a second. Its so annoying!

Been messing around with the functions and noticed that while in the menus, for example the EPA-TH menu, the throttle trigger seems to register both forward and reverse.
Can someone please follow my steps and tell me what their transmitter is doing?
Let me explain in a little more detail...

1. Put transmitter into EPA-TH mode (End Point Adjust - Throttle)
2. Press the throttle trigger slowly from start to finish.
3 Observe the boxes labelled R.B.D and L.F.U on the LCD

What my transmitter does at the different stages of throttle press is:
a. 0% R.B.D
b. 1% to 10% - L.F.U
c. 11% to 40% - R.B.D (incorrect position reading I think)
c. 41% to 100% - L.F.U

Step (c) seems to be the culprit to me. I think that at no stage in the trigger squeeze should a L.F.U reading be registered by the transmitter.
I'm not entirely sure why it would be doing this or if this is even normal. I'm hoping someone out there with an 02m will read this post and be able to try their transmitter and tell me if they are getting the same readings.

If any of this post was too confusing please let me know and I will try to explain better.


Thanks guys!
Andrew
klims is offline   Reply With Quote
Old 2010.02.04, 07:45 AM   #2
doug01n
Registered User
 
doug01n's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: São paulo, Brazil
Posts: 282
Send a message via MSN to doug01n
I already have one of those.

Try to turn off the ABS option (ST and TH chanels). It doesn't works like it should.
doug01n is offline   Reply With Quote
Old 2010.02.04, 08:05 AM   #3
klims
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 13
Yep turned that off within 2 minutes of playing with the car for the first time lol. No luck there.

Don't suppose you can try my instructions and tell me what happens???

Last edited by klims; 2010.02.07 at 09:07 PM.
klims is offline   Reply With Quote
Old 2010.02.04, 10:55 AM   #4
wildthing
RC addict
 
Join Date: Jul 2009
Location: Pilipinas
Posts: 227
I think you have a faulty transmitter... is that the first time you used it?

My txs (the good ones) I use in my rental will behave "normal" unlike what you are experiencing.

I have no solution to that problem you have...but other than trying out a "better brand" FM transmiter.
wildthing is offline   Reply With Quote
Old 2010.02.04, 09:51 PM   #5
klims
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 13
So no one elses is doing this? How annoying iwaver!!!
Yeah this behavior doesn't seem normal at all.

Thanks for the help guys. I'll see if I can do some kind of exchange or something.
klims is offline   Reply With Quote
Old 2010.02.05, 02:32 AM   #6
zenkinsw
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 11
Hi hi,

Mine controller has constant reading LFU: 85% RBD: 45%, figures won't jump with throttle input.

Try to create a new profile, see how you go.

Example: Go to SEL, press CH and select from 02.

Just wondering, what's the voltage reading on your controller??
zenkinsw is offline   Reply With Quote
Old 2010.02.05, 06:10 AM   #7
doug01n
Registered User
 
doug01n's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: São paulo, Brazil
Posts: 282
Send a message via MSN to doug01n
Starting a new profile maybe a good idea. If I rememer it well, you need to select the new memory channel, than push the + and (-) buttons at the same time, holding them until the memory stops blinking.

If it's a phisical problem, maybe the potenciometer is failing. Try to open the radio and lub the potenciometer with those "contacts restore" solutions.
doug01n is offline   Reply With Quote
Old 2010.02.07, 09:09 PM   #8
klims
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 13
This one seems to definitely be a physical problem. I think the pot inside is stuffed.

Tried a new profile but am still getting the same problem.



Thanks for the help guys
klims is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
firelap wont respond to transmitter baross Beginner Questions 0 2009.04.08 09:07 AM
i-series transmitter weaker? russp i-Series 11 2007.04.17 11:46 AM
Kyosho Mini-z Monster Transmitter Range Problem !! rc_indian Mini-Z Monster MM-01 5 2005.09.15 01:53 PM
different transmitter performance aeroelasticmz Transmitters, Receivers and Crystals 1 2005.04.07 11:33 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2011 Mini-ZRacer.com
Mini Inferno Sale - Up to $85 Instant Savings!
Micro-T Hop-Ups
RC18R, M18, Micro RS4, Mini-LST, TamTech-Gear, Minizilla, RC18T, RC18B, RC18MT
shop.tinyrc.com Products

more»
Tiny RC Community News
[03/22/17] MZR was on vacation, didn't... : All kidding aside, the host experienced a bit of a server meltdown last week and efforts to restore the site to a new server took longer than anticipated. The current server is temporary until - more»
[11/25/15] Did You Hear? Our Black... : Hey Racers,
We're getting started a bit early with our Black Friday sale this year.  Generally we're not supporters of retailers opening early on Thanksgiving, but in our case, we're - more»
[06/30/15] shop.tinyrc.com: Have You... : Hey All! Just a quick reminder to everyone that we post all of our shop.tinyrc.com Newletters here on the MZR Forum. If for some reason you miss them in your email inbox, you can always see the - more»
Mini-Z, Mini-Z Racer, MR-02, MA-010
M18, M18T, RC18T, Mini-LST, Mini-T, Micro RS4, XRay, 1/18, 18th scale
XMODS, XMOD, Micro Flight, ZipZaps, ZipZaps SE, Bit Char-G, MicroSizers, TTTT, Plantraco Desktop Rover, SuperSlicks, Digi Q
Mini Inferno, Mini Inferno ST, half EIGHT, 1/16, 16th scale
Epoch, Indoor Racer, 1/43, 43rd scale
E-Savage, eSavage, eZilla, e-Zilla, HPI
Robots, Bots, Bipeds, Wheeled, Manoi, Roomba, NXT, Lego, Hacking
Crawling, Crawlers, Micro, RC, Losi Mini-Rock Crawler, Duratrax Cliff Climber
Kyosho Minium, Caliber 120, Minium Forums
Mini-Z Hop-Ups, Mini-Z Parts, Mini Inferno Hop-Ups, Mini Inferno Parts, M18 Hop-Ups, M18 Parts